O meni

Ja sam 25-godišnji programer i dizajner iz Banjaluke, Bosne i Hercegovine. Od djetinjstva me interesovalo programiranje. Počeo sam da učim programiranje kad sam imao 10 godina. Danas sam diplomirani inženjer računarstva i informatike sa iskustvom u izradi softvera za desktop i mobilne platforme, veb dizajn i grafički dizajn. Ja sam suosnivač i vodeći programer u startup firmi koja nudi softverska riješenja i usluge pretežno za preduzeća, ali takođe i ostale usluge poput softvera za visokoškolske ustanove.
Moj maternji jezik je srpski. Takođe pričam engleski veoma dobro i trenutno pohađam kurs iz njemačkog jezika - nivo B1.

Kontakt podaci

Stefan Mišanović
Cara Lazara 3, 78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

+387(0)65718666
hey@stefanmisanovic.com

Edukacija

Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka

Diplomirani inženjer računarstva i informatike 2011-2015

Diplomirao sam sa Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci sa stečenim akademskim zvanjem diplomirani inženjer računarstva i informatike. Takođe sam dobio zlatnu značku univerziteta za ostvareni uspjeh u školovanju.

Elektrotehnička škola "Nikola Tesla" Banja Luka

Tehničar računarstva i informatike 2006-2010

Završio sam srednju školu 2010. godine.

Osnovna škola "Dositej Obradović" Banja Luka

1998-2006

Završio sam osnovnu školu sa najvišim ocjenama u svakom razredu. Takođe sam bio učesnik na dva takmičenja iz matematike (gradskom i republičkom).

Posao

Kreativ soft

Senior programer 2014 - 2015

Nakon godina samostalnog rada i saradnje sa prijateljima u branši, nas pet smo pokrenuli startup firmu "Kreativ soft". Kreativ soft je rastuća kompanija fokusirana na mobilno i veb programiranje pretežno u finansijskom sektoru. Ja sam vodeći programer u firmi.

Freelancer

Samostalni rad 2006 - 2014, 2015 - 2017

U mom samostalnom radu sam uradio desetine projekata poput veb sajtova, veb aplikacija, mobilnih aplikacija, aplikacija za preduzetnike, baza podataka, mobilnih aplikacija i ostalih radova koji uključuju vizuelne identitete i brending. U samostalnom radu sam takođe napravio sistem "eDnevnik" za srednje škole koje daju tačne podatke o učenicima, brz i jednostavan pristup informacijama roditeljima i profesorima. Sistem eDnevnik takođe pomaže školskoj upravi da radi efektivnu analizu i na osnovu iste poboljšava i unaprijeđuje proces edukacije.

TeleGroup

Praksa 2014

TeleGroup je jedna od vodećih provajdera u polju ICT-ja i energije na zapadnom Balkanu. TeleGroup d.o.o. Banja Luka je ćerka firma od TeleGroup ltd. Za par mjeseci koliko sam bio u TeleGroup-u, bio sam upoznat sa osnovama informacionih i komunikacionih tehnologija, audio-vizuelnih sistema, korporativnih softvera i mobilnog programiranja.

ALF-OM

Praksa 2006 - 2010

ALF-OM 35 godina stara firma sa sjedištem u Banjoj Luci. ALF-OM je veliki distributer računarske opreme i servisnih usluga. Počeo sam kao volonter kad sam bio prvi razred srednje škole. Nakon četiri godine prakse, naučio sam da radim sa mnogo vrsta hardvera, poslovnih mreža i takođe unaprijedio moje sposobnosti za programiranje.

Vještine

U mom prethodnom radu sam naučio da radim sa sljedećim jezicima:

- C++
- C#
- Objective C
- Java
- PHP
- SQL
- HTML5
- CSS3
- JavaScript

Takođe imam iskustva sa sljedećim programirama i sistemima za upravljanje sadržajem:

- Adobe Dreamweaver
- Adobe Illustrator
- Adobe Photoshop
- Adobe Flash
- Corel Draw
- Corel Photo
- Microsoft Visual Studio
- Android Studio
- Xcode
- Eclipse
- Wordpress
- Joomla!
- Drupal

Ostale aktivnosti

Volontiranje

Omladinski centri 2004-2015

Ja sam član dva omladinska centra u Banjoj Luci više od deset godina. Takođe sam uradio mnogo projekata i edukacionih kurseva za omladinu i djecu (zdravlje, umjetnost, neformalna edukacija). Član sam par evropskih nevladinih organizacija i omladinskih centara. Bio sam učesnik mnogo projekata i kurseva, naročito onih koji su dio EVS-a (Evropski volonterski servis), Erasmus+, i Youth in Action programa. Ispod možete da vidite moje internacionalne projekte i programe u zadnje dvije godine.

Putujmo u Evropu 2014

Njemačka Jul-Avgust 2014

Putujmo u Evropu je studenski program koji je organizovan od strane Robert Bosch fondacije u saradnji sa Ministarstvom inostranih poslova Njemačke. Bio sam jedan od 25 najboljih studenata koji su bili odabrani iz Bosne i Hercegovine. Mi smo učestvovali na forumu sa članom njemačkog Bundestag-a. Sa programom sam takođe obišao 11 evropskih zemalja.

Sustainopreneurship – Think Global, Act Local

Makedonija April 2014

Bio sam učesnik trening kursa "Sustainopreneurship – Think Global, Act Local" koji je dio Youth in Action programa, u Bitolju, Makedoniji. Takođe sam internacionalni član 615 Association (Omladnisnka NVO iz Makedonije).

Cultures Crushing

Finska Januar 2014

Bio sam učesnik, predstavljajući organizaciju "Mladi volonteri BiH" u Youth in Action programu "Cultures Crushing" koji je održan u Kokoli, Finskoj.

Am I a Minority?

Rumunija Septembar 2013

Bio sam učesnik u Youth in Action trening kursu "Am I a Minority?" koji je održan u Vatri Dornoj u Rumuniji.

Youth leadership TC

Njemačka Maj 2013

Učestvovao sam u Youth leadership trening kursu (za omladniske trenere sa iskustvom) koji je održan u Minhenu, Njemačkoj.

Citati

  • Ne možete svoje mušterije pitati što žele i onda i m to pokušati dati. Dok tu stvar izradite, oni će v eć htjeti nešto drugo

    Steve Jobs
  • Ako mislite da možete - u pravu ste, a ako mislite da ne možete - opet ste u pravu!!

    Henry Ford

Kontakt forma

Error boy
Your message was sent, thank you!